Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

  • Announcements

    • Kent

      Sign In or Password Problems?   10/09/2016

      If you can't Sign In, you need to reset your password.  Use the Forgot Your Password link at the bottom of the Sign In screen, and the site will send you an email to reset it. If you have an AOL email account, use the Contact Us link at the bottom of the screen -- AOL is intermittently blocking email from the site.
    • Kent

      Feedback Please!   10/28/2017

      See News and Announcements forum.
DaknSak

finiky 7016H

Recommended Posts

DaknSak
My 7016H runs perfect but Sundstrand hydro somtimes doesn't. I'll start it up but won't get any response from the transmmission. I'll let it warm for a few minutes but still nothing. Somtimes when I return in a few hours it starts and goes fine. I have removed and put back both the charge check valves and relief valve to some success. But the problem persists. Can anyone help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
RayS
How long has it been since the filter has been changed? Also does it have the correct amount of oil in the the transmission? I had one that was real sluggish until I changed the filter and that was probably the original filter. At least this is a good place to start.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al
Hi, Above is right on. If that doesn't fix it, I would suspect the charge pump is getting bad. In 23 years here we have seen about 3 that had to be replaced. Check the alternatives as they are expensive. Good luck, Al Eden

Share this post


Link to post
Share on other sites
DaknSak
I think the filter was new when I got the tractor about 3 years ago. I havn't changed it yet. Is that too long. I only use it to snowblow and a little skidding in the summer. Thanks for the help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×