Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

  • Announcements

    • Kent

      Sign In or Password Problems?   10/09/2016

      If you can't Sign In, you need to reset your password.  Use the Forgot Your Password link at the bottom of the Sign In screen, and the site will send you an email to reset it. If you have an AOL email account, use the Contact Us link at the bottom of the screen -- AOL is intermittently blocking email from the site.
    • Kent

      Feedback Please!   10/28/2017

      See News and Announcements forum.
Sign in to follow this  
rustyrex

my first plead for help

Recommended Posts

rustyrex
I have several allis / simplicity creations that I, as my wife puts it,waste my time with.I have had some succes in reserecting an old b10/landlord (its a bit of both).I replaced the coil and fitted one of those igntion modules so the points are no longer used.I did this because the cam for the points is worn away.this fixed my spark problrm for a while but now I am back to no spark or very weak spark when it it present.....has any one used these ignition modules? what could be causing the weak spark? this tractor ran fine all winter. started first go every time even though I leave it out under a tree.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Al
HI, I would look for a loose or corroded connection. Also I would disconnect the kill line from the ignition switch to the engine from the engine. When switches get years of use, occassionally the contacts will wear and the powder from the contacts can form a conductive or leaky path and cause problems. Disconnecting this wire will rule that out. Al Eden

Share this post


Link to post
Share on other sites
rustyrex
i dont have a shut off switch conected. that was the first thing I suspected. I have a Sten's unit to replace the points. it has a new coil. could it be the magnet on the flywheel?

Share this post


Link to post
Share on other sites
schaefer72
hi - if you are talking about the coil deal that goes under the flywheel and against the magnets - you cant use the kind that dosent use points - dont work on some of these motors - the books says they do but they dont - do a search on the topic - it has been talked about alot - i tryed one on my b10 and it didnt work - it had spark but weak - engine wouldnt start - i couldnt understand it till i did some research on the site about it - went to an external coil and battery ignition and started right up - go figure - good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×