Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

  • Announcements

    • Kent

      Sign In or Password Problems?   10/09/2016

      If you can't Sign In, you need to reset your password.  Use the Forgot Your Password link at the bottom of the Sign In screen, and the site will send you an email to reset it. If you have an AOL email account, use the Contact Us link at the bottom of the screen -- AOL is intermittently blocking email from the site.
    • Kent

      Feedback Please!   10/28/2017

      See News and Announcements forum.
Sign in to follow this  
KohlerMan

Govener problems? whats wrong? HELP!

Recommended Posts

KohlerMan
I have a briggs 11hp vertical-shaft engine in my lawn mowerB). the problem is, the govener just doesen't seem to do anything. When i put the throttle up, it just runs faster and faster and acts like it will run away, (i don't let it over-revv) And also, when i engage the mower deck it doesn't kick in, it just slows way down. All the linkage is connected and its not rubbing any where. What would be causing this? Any info will be very helpfull, KohlerMan}:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
EDS
I have had similar problems after rebuilding the carb with a time gap between taking it apart and putting it back together. If the throttle shaft is replaced, it is easy to get the governor rod in the wrong hole. There are two holes in the cam so one part can fit different engines. It is also possible to get the throttle shaft in upside down.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×