Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Sign in to follow this  
rocko

Stalling Sunstar

Recommended Posts

rocko
Hi,lately my Sunstar has been having issues with stalling and backfiring through the exhaust. When it stalls sometimes it starts right back up and other times it has to set for a few minutes then 5 minutes later it'll stall again. I notice it only gives me problems when the engine is hot. In addition, I've noticed occasionally when I hit a bump it will stumble a bit. Has anyone had a problem with this? I'm sure it's electrical related. Just thought I'd throw out a question before I tore into it. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
comet66
I had a similar problem a couple of years ago. The plug on the module had worked lose and had some corosion on the contacts. I cleaned them up and used a ty-wrap to hold the plug tight. No problems since.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rocko
Thank you for your responses. I discovered 3 of 4 engine mount bolts plus 2 of the engine support bracket bolts on one side were missing. The engine was leaning to the left severely and out of alignment. Maybe this was the problem after all. I'll let you know. Thanks again. Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×