Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Sign in to follow this  
dav

model 19 problem

Recommended Posts

dav

I rebuilt the model 19 for the B-1. it wont fire.

I have checked things out and find that;

the marks on the cam/crank gears line up as per the 'out of production' book.

the arm on the points box is parallel to the side of the box.

the rotor is on the crank right-it is keyed so it only goes on one way.

the problem is that the mark on the rotor to line up the rotor and coil is about 90 degrees away from where it should be when the points open.

i'm missing something basic, i'm sure. any hints as to what will be appreciated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    • PhanDad
    • BLT
    • s_stephen
    • Ken7790
    • Brettw
    • simplewrench
    • CarlH
    • bud119195
  • Today's Birthdays

    No users celebrating today
  • Recent Status Updates

    • Dean McFadden

      Dean McFadden

      Good morning peeps! I’m always searching for helpful information with my AC collection. Hope to find out new information and pass on my own experience in restoration. Here are some pics of my babies. I’m still looking for front rims for the 410 so yesterday I put the 310 wheels on took it for a drive. Working pretty good but still needs some carb work. Gotta get the 310 running next. Have a great day!😁
       

      · 1 reply
    • thedaddycat

      thedaddycat  »  SmilinSam

      It's in pretty sad shape, but yes I have a yellow plastic cap that I'm fairly certain is what you need. PM me your details and I'll get it out to you.
      · 0 replies
  • Adverts

×