Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Horvik

No Spark on Briggs

Recommended Posts

Horvik

Hello;

Repairing a 16 HP Brigs from a Simplicity 871 4993, Engine 326431.

Engine ran fair before I pulled it out to repair the oil pan.

First I noticed that while it started and ran, I later saw there was no wire connection coming out of the point box. Hmmmmmm. Low and behold when I took the shroud off, then the coil, it had the button, or "maybetron" coil in it. Strange as to me they had no electronic ignition back then.

Checked the gap and cleaned all, no improvement. Even tried a new same type coil, nothing. All I know is still no spark.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Who's Online (See full list)

    There are no registered users currently online

  • Today's Birthdays

    1. Ole Settler
      Ole Settler
      (72 years old)
  • Recent Status Updates

    • Dean McFadden

      Dean McFadden

      Good morning peeps! I’m always searching for helpful information with my AC collection. Hope to find out new information and pass on my own experience in restoration. Here are some pics of my babies. I’m still looking for front rims for the 410 so yesterday I put the 310 wheels on took it for a drive. Working pretty good but still needs some carb work. Gotta get the 310 running next. Have a great day!😁
       

      · 1 reply
    • thedaddycat

      thedaddycat  »  SmilinSam

      It's in pretty sad shape, but yes I have a yellow plastic cap that I'm fairly certain is what you need. PM me your details and I'll get it out to you.
      · 0 replies
  • Adverts

×