Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Sign in to follow this  
Grasslakeron

Legacy odd electrical issue

Recommended Posts

Grasslakeron

Greetings All,

I have a 1999 Legacy. I am having an odd electrical issue. The tractor starts and runs, but all other electrical parts stop working 5-8 seconds after starting. Those same electrical parts (lights, etc...) work again once the engine has stopped and the key is on.

Any insights would be helpful.....THANKS

Ron

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brettw

If left alone, do they come back on again in a few minutes? There is a breaker that will kick in and out if there is a short or overly strong drain somewhere. Otherwise, I would disconnect the harnesses, battery, connections, etc. and clean them up and reassmeble. I have had luck many times with electrical issues simply by cleaning up connections.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bruker

As mentioned above, disassemble and clean all the electrical connections you can get to. Start with the battery connections and the main ground cable that goes to the tractor frame.

Share this post


Link to post
Share on other sites
dentwizz

Disconnect your pto lead and see if it might be shorted. I had to retrofit to resetting breakers on my HB112 for the power clutch since it was tripping so often until I found a coil short.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    • AllisChalmers716
    • PGL
    • AC710
    • Tired Iron
    • CarlH
    • SmilinSam
  • Today's Birthdays

    1. Trevor Hostetter
      Trevor Hostetter
  • Recent Status Updates

    • Dean McFadden

      Dean McFadden

      Good morning peeps! I’m always searching for helpful information with my AC collection. Hope to find out new information and pass on my own experience in restoration. Here are some pics of my babies. I’m still looking for front rims for the 410 so yesterday I put the 310 wheels on took it for a drive. Working pretty good but still needs some carb work. Gotta get the 310 running next. Have a great day!😁
       

      · 1 reply
    • thedaddycat

      thedaddycat  »  SmilinSam

      It's in pretty sad shape, but yes I have a yellow plastic cap that I'm fairly certain is what you need. PM me your details and I'll get it out to you.
      · 0 replies
  • Adverts

×