Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Mine19821

broadmoor lowspeed problem

Recommended Posts

Mine19821

sunday took my 717 out to mow and it poped the low speed into neutral. than i had a tough time getting it into low or high. almost like it wouldnt go far engough or went to far. anyone have any knowloage on these? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Talntedmrgreen

I can't say I have heard of such a thing.  I wonder if it's fully engaging?  It should have a pretty positive 'click' once it sits into one of the two gear sets.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mine19821

it does not do that. its always been difficult to shift into either range. just recently starting popping out of gear. very strange setup to me. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mine19821

i had that thought to but didnt seem like it was. i must have something together wrong. i put it on last year when i got it. took the best parts of 2 and made myself one nice one and made one to sell. wish id have kept the stock pulley.

Share this post


Link to post
Share on other sites
steve-wis

Check the set screws that lock it to the shaft, they like to loosen up and then the unit slides and doesn't shift completely.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mine19821

Will do that this weekend thanks for that thought. It’s never clicked into either range always been wishy washey. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×