Jump to content

Unofficial Home of Old Simplicity & Allis-Chalmers Garden Tractors

Sign in to follow this  
MPH

Gas in my oil on 4040

Recommended Posts

MPH
Hadn't touched it in about 10 days so went to fire up the 4040 yesterday just because, checked oil first and was over full by half qt and kinda thin, so drained it. put in new, right to full mark, ran it for about 20 min then checked oil, over full by half qt again, float is set at 5/16 like book says, doesn't run past float valve when turned off, ie, inside of manifold is dry. I have electric fuel pump on so no leaky diapham., where is coming from???Thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites
PGL
It's probably the fuel pump diaphragm split. You will need a kit to rebuild if so. I think there were some earlier entries on this if you check. An alternative might be to add on an electric pump. Good luck. Peter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Who's Online (See full list)

    • 720nut
    • Bill725
    • rokon2813
    • BLT
    • simplewrench
  • Today's Birthdays

    1. wbakunis
      wbakunis
      (28 years old)
  • Recent Status Updates

    • SonOfCreepfeed

      SonOfCreepfeed

      Thinkin' about this old girl.

      · 2 replies
    • Dean McFadden

      Dean McFadden

      Good morning peeps! I’m always searching for helpful information with my AC collection. Hope to find out new information and pass on my own experience in restoration. Here are some pics of my babies. I’m still looking for front rims for the 410 so yesterday I put the 310 wheels on took it for a drive. Working pretty good but still needs some carb work. Gotta get the 310 running next. Have a great day!😁
       

      · 1 reply
  • Adverts

×